Fruktsuppe er en gammel klassiker, som kanskje de fleste har glemt. Vi synes det er på tide å børste støvet av denne klassikeren. Serveres varm eller kald, superenkelt og godt!
Noen har kanskje gamle gode minner om fruktsuppe hos bestemor i fra barndommen? Dessert av tørket frukt er ikke så vanlig lengre, men på 60-tallet var ofte fruktsuppe til dessert en ukentlig hendelse. Da var tilgangen på fersk frukt betydelig lavere enn idag og sett på som skikkelig luksus. Nå blir det nesten eksotisk igjen å hente frem denne gamle klassikeren.
Ingredienser du trenger:
- 1,5 l vann
- 2 dl brunt sukker (du kan bruke mindre sukker hvis frukten er søt)
- 500 g tørket frukt (f.eks. rosiner, aprikos, svisker, mango, papaya)
- 4 skiver appelsin
- 1 kanelstang
- 1 vaniljestang, delt på langs
- Yoghurt naturell, pisket krem eller rømme til servering
- Malt kanel til toppingen
Slik lager du fruktsuppe i wonderbag
Bland sammen alle ingrediensene unntatt yoghurt og malt kanel i en middels stor kjele.
Kok opp og rør til sukkeret løser seg opp
Sett på lokket, senk varmen og la syde videre i 5 min til.
Sett gryten i wonderbaggen med et lite kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag under, slik at du unngår søl i wonderbaggen. La stå i 2 timer.
Ta ut frukten.
Reduser væsken med halvparten
Hell væsken over frukten og fjern appelsinskivene.
Serveres varm, romtemperert eller kald. Toppes med en god klatt yoghurt naturell og et lite dryss kanel.
Noen foretrekker å bruke en blender eller stavmikser for å få en helt jevn konsistens. Da er det lurt å justere væskemengden litt, slik at du får en passe tykk suppe. Om sommeren kan det også være godt med en klatt vaniljeiskrem i suppen istedenfor yoghurt eller rømme.
Porsjoner: 4-6
Forberedelsestid: 10 min
Tid på kokeplate: 25 min
Tid i wonderbag: 2 timer
Lyst til å komme hjem til ferdig middag?
Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/
Dette så godt ut! Frukt er ofte perfekt i kombinasjon med kanel!
Helt enig! Kanel er kjempegodt sammen med frukt 🙂