Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Fermentert surkål med rosmarin og sitron

5/5 (1)

Fermentert rosmarin og sitron surkål fermenteringskrukke

Denne smaksvarianten av fermentert surkål er veldig god og spennende. Denne surkålen er også veldig god til å bruke i salatdressing, bare bland med litt rømme og majones og blend i mixer. Fantastisk godt til grønne salater som hjertesalat og spinat. Vi hadde denne som tilbehør til thanksgiving kalkunen nå i helgen. Smakte helt fantastisk!

 Slik lager du fermentert surkål med rosmarin og sitron:

 

Dette trenger du:

  • En fermenteringskrukke
  • Ett stort økologisk kålhode
  • ca 30gram frisk økologisk rosmarin
  • En økologisk sitron
  • Uraffinert havsalt ca 20 gram salt per kg kål (Celtic Sea Salt)

 

rosmarin sitron surkål celtic sea salt fermenteringskrukke

Finriv eller skjær kålen i tynne strimler, skrubb den økologiske sitronen før du river skallet, deretter presser du ut juicen fra sitronen og blander med kålen. Økologisk sitron vil sette en ekstra zing-smak i tillegg til den syrlige smaken fermentert surkål pleier å ha.

rosmarin surkål sitron fermentering

Ha kålen direkte i krukken eller en stor bolle. Legg lagvis ca 1 kg kål av gangen sammen med en klype av det revne sitronskallet,ca 20 gram havsalt og litt av sitronjuicen. Fortsett til all kålen er godt blandet inn. La blandingen gjerne stå en halvtimes tid slik at saltet får trukket ut mye av væsken. Bland, kna eller stamp blandingen slik at mer væske siver ut.

rosmarin og sitron fermenteringskrukke mandolin

Når du har knadd lenge nok, lar du halvparten av kålen ligge i bunn i fermenteringskrukken, så legger du kålstilken og rosmarinstilkene i midten for deretter å legge resten av kålen oppå. Legg på vektskive og sørg for at det er nok væske, fyll på ekstra væske hvis det ikke dekker vektskiven. Smaken fra rosmarinen vil spre seg og vil gjøre at du får en fermentert surkål som smaker deilig og passer til feks kjøttretter som lam, kylling eller kalkun.

fermentert surkål med rosmarin og sitron fermenteringskrukke

Har du en klassisk fermenteringskrukke heller du vann i vannlåsen, har du Kirby & Kraut fermenteringskrukke legger du bare på hetten. La stå i romtemeratur i 7-14 dager. Ta over i glass og lagre kjølig i opp til flere måneder. Hvis du er usikker på hvordan du skal bruke fermenteringskrukken din, kan du se her hvordan du lager fermentert surkål i en fermenteringskrukke.

fermentert surkål med sitron krukke

Tekst: Kim

Foto: Kirby&Kraut

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *