Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Fermentert bringebærbrus med probiotisk effekt!

Ingen rangeringer enda.

Fermentert bringebærbrus

Hvem elsker ikke den søtsyrlige smaken av sommermodne bringebær i en kald leskende drikk i sommervarmen? Med noen få ingredienser får du en nydelig leskende og probiotisk sommerdrikk. Prøv denne superenkle oppskriften på fermentert bringebærbrus med vannkefir eller kombucha.

Denne er rask å lage hvis finværet plutselig skulle dukke opp mellom regnskyene i den norske sommeren. Ha denne bærbrusen på flasker slik at dere kan ta med på piknikk i parken eller på båttur.

Dette trenger du for å lage fermentert bringebærbrus

  • 2 dl frosne bringebær (eller andre frosne bær)
  • 1 liter vannkefir
  • en barneskje kaldslynget honning hvis du trenger det litt søtere

Vannkefir er en probiotisk drikk laget ved å fermentere sukkervann med vannkefirkorn. Bakteriene fra vannkefirkornene spise sukkeret, slik at det dannes kullsyre og en mild og god drikk. Sukkerinnholdet vil reduseres betydelig under fermenteringsprosessen. Er du nysgjerrig på hva slags probiotiske bakterier vannkefir inneholder, kan du lese mer her

Fermentert bringebærbrus oppskrift   ingredienser til fermentert bringebærbrus    melkesyregjæret bringebærbrus

 

Slik gjør du:

Ha frosne bær, honning og litt av vannkefiren i en blender, og kjør til det får en fin konsistens. Deretter heller du i resten av vannkefiren og blander inn forsiktig slik at du ikke pisker ut kullsyren fra vannkefiren. Hell i glass eller på glassflaske.

 

tilsette vita biosa som starter til fermentering av bringebærbrus

Det eneste du trenger til denne probiotiske bringebærbrusen er frosne bringebær (du kan selvfølgelig bytte ut med andre bær hvis du ønsker en annen smak), litt honning og kald vannkefir. Hvis du ikke har vannkefir lett tilgjengelig kan du bruke en annen fermentert drikke som feks kombucha eller jun, alternativt kan du bruke farris med litt vita biosa istedet.

fermentert bringebærdrikk

Server denne iskald rett fra blenderen eller sett i kjøleskapet i vente på varmere vær. Barna kommer til å elske denne deilige brusen (og du vet at de samtidig får i seg masse gode bakterier)! Denne vil nok også bli en storfavoritt hos lekekameratene til barna også, hvis du serverer denne i sommer. Vi anbefaler at du sikrer deg et glass selv også!

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *