Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

En hyllest til lammet!

Ingen rangeringer enda.

hyllest_til_lammet

Rune Kalf-Hansen har klart å lage en kokebok som virkelig treffer blink hos oss. Dette er en kokebok for de som ønsker å spise kjøtt, men samtidig bidra til bedre dyrevelferd og miljø. Forfatteren har inkludert oppskrifter fra hele lammet. Du vil finne oppskrifter på de «bedre» stykkene som fileter og steker men også de ikke like populære stykkene som bog, bibringe, kjøttdeig, lever og hjerte. Det er til og med en og annen oppskrift på noen skikkelige juveler.

Det skal være økologisk, kortreist og i sesong. Boka er delt inn i 4 sesonger, og starter med vår, akkurat perfekt til å rekke lamminga nå i april. Forfatteren har også klart å få oppskrifter på gode ville planter som er perfekt med lam, som feks løvetann, granskudd, ramsløk og løvetann for å nevne noen. Dette er jo urter som lammene naturlig vil spise når de er ute, og som dermed setter smak på kjøttet. Lammene vi pleier å kjøpe går og beiter fritt hele sommern i et område med mye ramsløk, disse lammene smaker fantastisk godt med hint av urter.

I sommerpartiet i boka er det også beskrevet framgangsmåte på hvordan man helgriller lam som frister noe sykt. Til dette trengs ikke mye, men man trenger ca 40 personer på middag. Det er en god del oppskrifter og tips jeg virkelig har lyst til å teste så fort som mulig, helgrillet lam er garantert noe som jeg skal få til i løpet av sommeren.

En kokebok om lam kan umulig selges i Norge uten en skikkelig oppskrift på fårikål, som forøvrig var Henriette Schønberg Erkens livrett, og her har Rune inkludert en fårikåloppskrift med sin egen lille tvist.

Denne boken lanseres på tirsdag 8. April kl 1730 på Eldorado kino. Trekkplasteret, i tillegg til forfatteren selv, er økoambassadør i Oikos Oda Omholt som skriver bloggen www.naturogmat.no. Oda studerer økologi og naturforvaltning på NMBU (landbruksuniversitetet som bytter navn hele tiden) på ÅS, hun er aktiv i Slowfood Bærum og var en av initiativtakerne i Kooperativet i Oslo.

Slowfood Bærum som Oda er meget aktiv i, har hvert år et lammeprosjekt der man kan velge ut et lam fra en økologisk gård i Bærum, «følge» det gjennom sommeren på beite, og til slutt få være med i slakte/parteringsprocessen på høsten. Hvis du er interessert i å være med på dette flotte prosjektet kan du sende en epost til oda@slowfood.no.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *