Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Cottage pie med søtpotetmos og smak av karri i wonderbag

 5/5 (1)

Cottage pie er en skikkelig mettende og god engelsk matrett. Passer supert som søndagsmiddag og er en favoritt hos både store og små! Denne varianten er laget med søtpotetmos og en deilig smak av karri.

Klassisk sett så lages cottage pie med storfekjøtt, bytter du ut med lammekjøtt får du shepards pie. Så her er det bare å velge det kjøttet du foretrekker. Denne varianten er helt fri for melk og mel og er derfor i tillegg veldig allergivennlig!

Ingredienser du trenger:

Potetmos

  • 5 søtpoteter, skrelt og kokt
  • 1 ss smør
  • en klype kanel
  • en klype salt

Cottage pie

  • 1 ss smør
  • 1 stor løk (hakket)
  • 3 fedd hvitløk (krystet)
  • 450g kjøtt av storfe eller lam
  • 1 ss karripulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt ingefær
  • litt salt
  • litt pepper
  • 2 stilker stangselleri (kuttet)
  • 2 gulrøtter (kuttet)
  • 2,5 dl storfekraft
  • 2 dl kokosmelk
  • 5 dl erter (ferske eller frosne)

Slik lager du cottage pie med søtpotetmos og smak av karri i wonderbag:

Kok søtpotetene til de er møre. Mos og bland inn smør, kanel og salt og sett til siden.

I en stor gryte, varm om 1 ss smør og stek løk og hvitløk.

Tilsett kjøttet og krydder, og stek til kjøttet er godt brunet.

Tilsett stangselleri og gulrøtter og la det steke noen minutter mens du rører.

Hell oppi kraft og kokosmelk. Rør og la koke  til væsken er redusert med ca 1/3.

Tilsett erter og la syde i 2 minutter.

Legg søtpotetmosen forskitig på toppen i gryten, sett på lokk og la syde i 10 minutter på lav varme. Sett kjelen i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 4 timer.

Server gjerne med salat ved siden av.

(Gluten-Free, Grain-Free, Paleo)

Porsjoner: 4-6
Vanskelighetsgrad: Enkel
Forberedelesestid: 25 min
Tid på kokeplate: 45 min
Tid i wonderbag: 4 timer

Lyst til å komme hjem til ferdig middag?

Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *