Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Vi boikotter Black Friday 2018

5/5 (2)

boikott black friday naturlig liv

Vi boikotter Black Friday, Cyber Monday og andre hurra meg rundt dager. Derfor holder vi nettbutikken stengt fredag 23. november. Vi deler ut 10 Wonderbagger til noen av de som trenger det (og virkelig ønsker seg det), og samtidig skal vi selv tømme våre skap for andre ting vi ikke trenger.

Black Friday, Cyber Monday, Singles day og priskriger i hytt og pine har en ting til felles. Det er ingenting grønt eller mega-fantastisk med noen av dem. Det er lureri som gir økt overforbruk, som igjen ødelegger planeten vår. For noen er tilbud en nødvendighet for å gi julegaver til sine barn. Mens for en økende andel er selv julemiddagen noe de må se langt etter. Påstander om at det hjelper de med dårlig råd kan plasseres sammen med utsagn som «jeg skal betale kredittkortet innen betalingsutsettelsen».

Har du lenge gått og ønsket deg en Wonderbag, men opplever at pengene ikke strekker til i hverdagen? Da ønsker vi å høre fra deg! Vi deler ut 10 Wonderbagger til de som trenger det, samtidig som vi selv skal tømme våre skap for ting vi ikke trenger. Ønsker du Wonderbag, kan du melde din interesse her.

Black Friday i USA har gjort at mange heller bruker Thanksgiving på å stå i kø enn å nyte en god middag og tid sammen familie og gode venner. I køene trampes folk ned av andre som jakter etter de beste tilbudene.

Dagene er skapt for å øke butikkenes omsetning ved å lure oss til å kjøpe ting vi ikke trenger. Kampanjene i forkant får oss også til å tro at tilbudene er langt bedre enn de faktisk er. Markedsførere bruker godt dokumenterte teorier innen atferdspsykologi for å påvirke oss til å tro vi må ha enda flere ting.

Det er ingenting galt med at vi handler ting vi faktisk ønsker oss og trenger. Problemet oppstår med et unødvendig overforbruk og at noen få aktører presser ned priser til det ekstreme.

Produksjon av varer koster

I arbeidskraft, råmaterialer, naturressurser, skatter og avgifter (for de som faktisk betaler dette da). Ekstreme tilbud betyr alltid at noen taper underveis. Ofte i form av dårligere arbeidsvilkår og lønn. Eksemplene er mange på hvordan store bedrifter slipper unna å bidra til fellesskapet ved å gjemme penger i skatteparadis. For små gründerbedrifter er det urealistisk å konkurrere om pris med de store. Gjentatte forsøk om å konkurrere på pris gjør at veien blir desto lenger før det kan skape flere arbeidsplasser.

«Gode tilbud hjelper de med dårlig råd»

Vi er på ingen måte imot et godt tilbud i ny og ne. Som så mange andre, nyter også vi å kunne få det vi ønsker oss til en rimeligere penge.  I tillegg er det en stor glede for oss å kunne bidra til at andre kan kjøpe det de ønsker seg. Men vi kan ikke med god samvittighet slenge oss på Black Friday kjøret.

Etter vår mening er det er et alvorlig feilspor at priskrig skal være en nødvendighet i verdens rikeste land. Andelen som lever under fattigdomsgrensen øker, samtidig som forbruket fortsetter å stige blant de med penger i banken.

For de som lever under fattigdomsgrensen kan«Knallgode» tilbud eller «det er bare en femtilapp» være et slag i trynet når valget står mellom husleie eller mat. Veien kan da bli kort til å fylle lommeboka med kredittkort og leve i en illusjon om at det ordner seg til slutt.

Derfor velger vi å boikotte Black Friday i år også.

I fjor droppet vi bare å ha tilbud og ga bort 10 Wonderbagger til noen som ønsket seg det. I år vil vi også holde nettbutikken stengt hele fredag 23. november.

Vi donerer 10 Wonderbagger til noen som virkelig trenger det, istedenfor å kaste oss på Black Friday kjøret.

Har du lenge gått og ønsket deg en Wonderbag, men opplever at pengene ikke strekker til i hverdagen? Da ønsker vi å høre fra deg! Meld din interesse her. Vi kan dessverre ikke hjelpe alle, men vi kan ihvertfall hjelpe noen. Når neste anledning byr seg (f.eks. ved returer som vi ikke kan selge videre), vil vi ha de vi ikke får hjulpet nå i tankene.

Oppskrift på forandring

Naturlig Liv vil, istedenfor Black Friday salg, gi bort til de som trenger det og vi vil oppfordre flere til å bli med. Har du noe du ikke trenger? Legg det ut i en “gis bort” annonse på finn.no.

Om vi alle går sammen, kan vi finne en varig oppskrift på forandring som gavner hele verdens befolkning. Og ikke bare noen få.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

 1. Kjempe enig, vil heller gjøre om til Grønn Fredag, hvor man da velger brukt og bruktbutikker der man kan, da hjelper vi isteden for å bidra til bruk-og-kast livet, som folk lever i dag !
  Digger at dere boikotter, har også levert inn en lita ønskeliste til en kald postmann 😉

  1. Tusen takk for støtten Tonje!

   Det er en kjempegod ide å velge brukt når man kan og å selge eller gi ting videre når man ikke trenger det lenger. 🙂

 2. Hei ?
  Jeg er helt enig i å boikotte black fridag av miljøhensyn. Imidlertid stusser jeg over uttalelsen om at andre som lever under fattigdomssgrensen øker. Det er uklart om dere mener i Norge eller Verden. I Verden er dette antallet sterkt synkende. Siden 1990 har antallet gått dramatisk ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *