Deilig sommerlig salat med masse sunne ingredienser og en nydelig dressing. Denne salaten tar kort tid å lage og med sunne dressingen som er proppfull av sunne fettsyrer er dette en en skikkelig god betennelsesdempende salat som dere kan nyte når som helst.
Dette trenger du til 2 personer:
Salat:
- Noen never friske ruccolablader
- Noen never babyspinatblader
- 4 tomater
- 2 bokser makrell i kildevann
Dressing:
- 5-6 ansjos
- 2 dl ekstra virgin olivenolje
- 1 ss omega cure (uten smak)
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ss biosa
- 1/4 ts rosmarinsalt
- 1/4 ts kvernet pepper
Pynt med
- en neve økologiske gresskarkjerner.
Slik lager du betennelsesdempende salat:
Når du skal lage denne salaten her kan du godt begynne med dressingen. Ha alle ingrediensene i et glass, som er passe stort nok til å ha stavmikseren oppi. Sett stavmikseren helt ned i glasset og bland hardt slik at dressingen emulgerer til en tykk og kremet saus før du drar stavmikseren høyere opp i blandingen. Pass på at ansjosen er helt blandet inn i den kremete sausen. Hvis du ønsker, kan du bytte ut dressingen og lage en majones ved å følge denne majonesoppskriften istedenfor.
Makrell er proppfull av omega-3 fettsyrer og er en av de aller sunneste fiskene i Norge. I tillegg til at makrell er rik på omega-3, er den også en god kilde til fettløselige vitaminer som vitamin-A og vitamin-D. Det anbefales å spise fisk til middag minst 2 ganger i uken hvorav 200 gram er fet fisk. Gravide som spiser rikelig med fet fisk eller tar omega-3 tilskudd ser ut til å få barn med høyere intelligens, i følge Norsk helseinformatikk.
Når du har laget salatdressingen, kutter du opp tomater og andre grønnsaker du har for hånden, river opp salatblader og deler makrellen i litt store biter. Hiv alt sammen i en bolle og hell over dressingsausen (eller eventuelt majonesen) og bland godt inn i salaten. Pynt gjerne med litt gresskarkjerner som du strør litt rundt over salaten til slutt.
Foto: Sadie
Tekst: Kim