Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Betennelsesdempende salat med nydelig dressing

Ingen rangeringer enda.

Betennelsesdempende salat

Deilig sommerlig salat med masse sunne ingredienser og en nydelig dressing. Denne salaten tar kort tid å lage og med sunne dressingen som er proppfull av sunne fettsyrer er dette en en skikkelig god betennelsesdempende salat som dere kan nyte når som helst. 

oppskrift betennelsesdempende salat

Dette trenger du til 2 personer:

Salat:

 • Noen never friske ruccolablader
 • Noen never babyspinatblader
 • 4 tomater
 • 2 bokser makrell i kildevann

Dressing:

 •  5-6 ansjos
 • 2 dl ekstra virgin olivenolje
 • 1 ss omega cure (uten smak)
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 1 ss biosa
 • 1/4  ts rosmarinsalt
 • 1/4 ts kvernet pepper

Pynt med

 • en neve økologiske gresskarkjerner.

Ansjossaus til betennelsesdempende salat

Slik lager du betennelsesdempende salat:

Når du skal lage denne salaten her kan du godt begynne med dressingen. Ha alle ingrediensene i et glass, som er passe stort nok til å ha stavmikseren oppi. Sett stavmikseren helt ned i glasset og bland hardt slik at dressingen emulgerer til en tykk og kremet saus før du drar stavmikseren høyere opp i blandingen. Pass på at ansjosen er helt blandet inn i den kremete sausen. Hvis du ønsker, kan du bytte ut dressingen og lage en majones ved å følge denne majonesoppskriften istedenfor.

betennelsesdempende salat makrell

 

Makrell er proppfull av omega-3 fettsyrer og er en av de aller sunneste fiskene i Norge. I tillegg til at makrell er rik på omega-3, er den også en god kilde til fettløselige vitaminer som vitamin-A og vitamin-D. Det anbefales å spise fisk til middag minst 2 ganger i uken hvorav 200 gram er fet fisk. Gravide som spiser rikelig med fet fisk eller tar omega-3 tilskudd ser ut til å få barn med høyere  intelligens, i følge Norsk helseinformatikk.

Når du har laget salatdressingen, kutter du opp tomater og andre grønnsaker du har for hånden, river opp salatblader og deler makrellen i litt store biter. Hiv alt sammen i en bolle og hell over dressingsausen (eller eventuelt majonesen) og bland godt inn i salaten. Pynt gjerne med litt gresskarkjerner som du strør litt rundt over salaten til slutt.
salat med betennelsesdempende effekt

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *