Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Arme riddere med eple og pekannøttfyll i Wonderbag

Ingen rangeringer enda.

arme riddere i wonderbag

Arme riddere er en klassisk dessert som lar deg få bruke opp brødrestene. Den klassiske metoden på arme riddere er å steke den i stekepanne, men her har vi laget en egen variant med deilig eple- og pekannøttfyll i wonderbag.

Ingredienser du trenger:

Til arme riddere:

  • 2,5 dl loff i kuttet i kuber
  • 8 egg
  • 5 dl melk
  • 1,25 dl fløte
  • 4-5 ss brunt sukker (gjerne rapadurasukker)
  • et lite dryss vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 2 ss valmuefrø

Til eple- og pekannøttfyllet:

  • 125 g smør
  • 2 epler
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 2,5 dl grovhakket og ristet pecan

Topping: Rømme eller yoghurt naturell er godt til

 

Slik lager du arme riddere i wonderbag:

Varm ovnen til 160°C. Spre brødbitene utover et bakebrett og stek i 20-30 min (til de er tørre)

Smør sidene og bunnen av en 5 liters kjele med olje eller smør.

Bland sammen resten av ingrediensene til arme riddere i en stor bolle. Rør inn de tørre brødbitene til det dekker og la stå i 15 min mens du rører litt innimellom.

Bland sammen alle ingrediensene til eple-og pekannøtt fyllet i en liten bolle, til det er litt smuldrete og godt blandet.

Hell halvparten av brødblandingen i kjelen. Topp med halvparten av eple-og pekannøtt fyllet. Gjenta lagene og strø litt ekstra valmuefrø på toppen.

Sett på lokket og sett kjelen inn i ovnen på 180°C i ca 30 min.

Sett kjelen i wonderbagen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så er du sikker på å slippe søl i wonderbaggen. Du må ikke åpne lokket, da vil du slippe ut varmen og de arme ridderne vil ikke bli ferdig. La stå i wonderbag i 4 timer.

Server med litt rømme, creme fraiche eller yoghurt naturell ved siden av.

 

Porsjoner: 6
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelsestid: 35 min
Tid i ovnen: 30 min
Tid i wonderbag: 4 timer

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *