Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Appelsinsjokoladekake i Wonderbag

 4/5 (3)

Denne appelsinsjokoladekaken er en mektig og god dessert. Appelsin er nydelig sammen med sjokolade. I denne oppskriften har vi brukt appelsinskall som gir et hint av bitterhet og dermed en litt mer voksen smak.

Ingredienser du trenger:

 • 100 g smør
 • 300 g sukker
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 2 egg
 • 290 g mel
 • 100 g kakao
 • 4 ts kanel
 • 1 ts natron
 • 3,5 dl melk
 • skallet fra en appelsin (revet)
 • 3-6 tynne skiver appelsin til pynt

Slik lager du appelsinsjokoladekake i Wonderbag:

Smør formen godt inn med smør. Strø formen med sukker og hell ut overskuddet.

Legg de tynne appelsinskivene i bunnen av gryten.

Pisk smør, sukker og vanilje til det er lett og fluffy.

Tilsett egg og bland godt.

Bland samme mel, kakao, kanel og natron i en annen bolle. Bland dette vekselsvis med melk inn i smørblandingen, til alt er godt blandet.

Rør inn det revne appelsinskallet.

Hell kakerøren forsiktig i den smurte og sukrede formen. Dekk med en bit smurt aluminiumsfolie (smurt side ned). Brett resten av aluminiumsfolien ned rundt formen og fest godt med hyssing.

Legg en klut eller et gryteunderlag i silikon i en kjele og plasser formen med kakerøren i oppå.

Fyll kjelen opp med kokende vann til det dekker 2/3 av formen og kok opp.

Sett på lokk, skru ned varmen og la syde i 40 minutter.

Sett gryten i wonderbaggen på et kjøkkenhåndkle eller gryteunderlag så unngår du å få søl fra gryten i wonderbagen. La gryten stå i wonderbaggen i 4 timer.

Fjern formen fra gryten og la avkjøles på rist i 10 minutter. Bruk en kniv for løsne kaken fra kanten av formen og hvelv kaken over på et fat.

Serveres var med vaniljeis eller pisket krem. Hvis du er ekstra heldig, er det kanskje fremdeles litt flytende i midten. NAM!

Porsjoner: 8-12
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelesestid: 15 min
Tid på kokeplate: 40 min
Tid i wonderbag; 4 timer

Lyst til å komme hjem til ferdig middag?

Få gratis ebok med masse deilige oppskrifter, lure tips og triks for Wonderbag. Du får også svar på de oftest stilte spørsmålene om Wonderbag. Få tilgang til eboken her: https://naturligliv.no/side/ebok-wonderbag/

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *