Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?


Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler


Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å legge varer i handlekurven og betale for disse. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å reklamere direkte til deg ved salg eller spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder eller ved salg. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Frakt kr 89,- Fri frakt ved kjøp over 800,- Rask levering med Posten

Aktivere vannkefirkorn med økologisk rapadura sukker

 5/5 (3)

 

aktivere vannkefirkorn startkultur

Vannkefir er en deilig probiotisk drikk som du kan smaksette med med mange forskjellige smaker som frukt, bær og krydder. I nettbutikken vår selger vi startukultur med vannkefir. Før du kan begynne å nyte denne deilige drikken, må kefirkulturen aktiveres. Se oppskiften på den beste måten å aktivere vannkefirkorn.

vannkefir startkultur og rapadurasukker

Ingredienser du trenger til å aktivere kefirkulturen:

 

Slik gjør du for å aktivere vannkefirkorn

startkultur vannkefir og vann

Det første du gjør er å finne et fint glass, feks norgesglass og fylle dette med frisk kaldt vann.

økologisk rapadura sukker til fermentering

Deretter tilsetter du 3 spiseskjeer med økologisk rapadurasukker…

blande rapadurasukker til vannkefir

og rører rundt til alt av sukkeret har løst seg opp i vannet.

aktivere dehydrert vannkefirkorn

Deretter åpner du pakken med startkulturen og heller alle de tørkede vannkefirkornene i sukkervannet. Aktiveringen av vannkefirkornene vil starte med det samme.

aktivere vannkefirkorn

Dekk til glasset med et fint klede, slik at støv og insekter ikke slipper til og plasser gjerne glasset på en fin blondeduk og ta bilde som du tagger med #naturligliv 🙂

aktivering av vannkefirkorn

La glasset stå i romtempereatur i ca 3 dager.

fermentere vannkefir

Etter at glasset har stått og fermentert noen dager vil den mørke brune fargen i sukkerblandingen bli betydelig lysere.

fermentering av vannkefir

Ved aktivering av vannkefirkorn vil startkulturen falle til bunden av glasset og kefirkornene vil svulme opp til flere ganger størrelse.
Kefirkornnene vil også, ved riktig mineralinnhold i sukkeret, formere seg i antall slik at du vil sitte igen med betydelig mer kefirkorn til neste batch

Siling av vannkefirkorn etter aktivering

Etter 3 dager fermentering siler du sukkervannet og de aktiverte kefirkornene gjennom en sil, slik at de aktiverte vannkefirkorne blir liggene i silen. Det er viktig å ikke bruker metall når du håndterer de aktiverte kefirkornene, for dette kan gjøre dem mindre potente (det er i alle fall det fermenteringspolitiet sier).

sile vannkefirkorn

Som du ser har både antall og størrelsen på kefirkornene økt betydelig på veldig få dager.

vannkefirkorn aktivering sile

Kefirkornene er nå aktivert og du bruke dem til å lage vannkefir ved å følge denne oppskriften.

 

aktivere vannkefirkorn

 

Foto: Sadie
Tekst: Kim

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en ærlig stjernevurdering

  1. Hei Kristin,

   Du kan gjerne bruke rårørsukker til vannkefiren din, men vi anbefaler ikke å bruke rent kokosblomstsukker. Det inneholder for mye mineraler for vannkefirkornene og kan ødelegge de på sikt.

   Hilsen Therese

 1. Hvor lenge kan jeg oppbevare kefirkorn som ikke er i bruk. Evt når jeg reiser bort 14 dager ?

  1. Hei Oddbjørg,

   Når du skal reise bort kan du sette vannkefirkornene i et glass med vann og sukker i kjøleskapet. HVor ofte de trenger påfyll avhenger litt av hvor mye sukker du tilsetter. Jeg har selv glemt de i perioder på 3-4 uker i kjøleskapet, og de har tålt det fint. Litt daffe i starten, men lagde deilig vannkefir igjen etter et par runder. Men ideellt sett bør de nok få litt påfyll av sukker et par ganger i måneden.

   Ønsker deg en strålende sommer!
   Hilsen Therese

 2. Hei, mine vannkefirkorn har gått fra å være lyse og fine til å få litt brunskjær. Har du noen ide til hva dette kommer av og hvordan jeg kan fikse det om det trengs?

  1. Hei,

   Dersom du bruker rapadurasukker eller annet mineralrikt sukker kan vannkefirkornene bli litt brunlige. Det er helt ufarlig og du trenger ikke gjøre noe med det.

   Hilsen Therese

 3. Jeg har glemt mine korn i kjøleskap i lang tid uten at de fikk mat. Nå virker de helt ute av drift. Hvor lenge kan jeg vente på at de skal Kvikne til ? Nå gått 8 timer uten tegn til aktivitet. Kan de ha blitt ødelagt?

  1. Hei May,

   Ja, du kan tørke vannkefirkornene. Hvis du bare skal ha en kortere pause på noen uker er det bedre å sette vannkefirkornene i sukkervann i kjøleskapet. Dersom du skal ha en lengre pause kan det være lurt å tørke vannkefirkornene, da kan de spres utover på et bakepapir og stå i romtemperatur og tørke i 3-5 dager. Du kan også bruke en dehydrator, men det er ikke anbefalt å bruke høyere temperatur enn ca 30 grader under tørkingen.

   Lykke til!
   Hilsen Therese

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.