Forberedelsestid: 15 minutter
Komfyrtid: 35 minutter
Wonderbag Tid: 3 timer
Serverer: 4-6 porsjoner
En tradisjonell, varmende biffgryte med en tykk, fyldig saus og tykke rotgrønnsaker – en ideell oppskrift på billige stykker, siden saktekoking garanterer en myk og mør rett som nesten smelter i munnen.
INGREDIENSER
1 kg grytekjøtt, kuttet i fine store biter
Salt og pepper
2 ss mel
2 ss olivenolje
1 middels løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ts timian
2 ss brunt sukker
200 ml rødvin (valgfritt)
1 boks hakkede tomater
2 storfebuljongterninger
450g gulrøtter i skiver på diagonalen
450g poteter i skiver på diagonalen
Et brød til servering
FREMGANGSMÅTE
Ha over kjøttet med salt, pepper og mel til det er godt dekket. Varm oljen i en middels stor gryte med lokk til den er sur. Brun biffterningene i oljen og sett til side.
Tilsett løk, hvitløk, klype salt, timian og sukker i kjelen. Kok over svak varme i 5 minutter.
Hell halvparten av rødvinen i kjelen, deglaser for å løsne eventuelle fastsittende biffbiter fra bunnen.
Tilsett resten av vinen, boks med tomater og buljongterninger. Kok opp, bland deretter inn biff, gulrøtter og poteter.
La det koke i 20 minutter med lokk på. Slå av gassen eller strømmen, overfør deretter gryten med lokk til Wonderbag og la den stå i 3 timer.
Server med varmt, sprø brød.