Biffgryte i Wonderbag

Biffgryte i Wonderbag

Forberedelsestid: 15 minutter

Komfyrtid: 35 minutter

Wonderbag Tid: 3 timer 

Serverer: 4-6 porsjoner


En tradisjonell, varmende biffgryte med en tykk, fyldig saus og tykke rotgrønnsaker 
– en ideell oppskrift på billige stykker,
siden saktekoking garanterer en myk og mør rett som nesten smelter i munnen. INGREDIENSER 1 kg grytekjøtt, kuttet i fine store biter Salt og pepper 2 ss mel 2 ss olivenolje 1 middels løk, finhakket 4 fedd hvitløk, finhakket 2 ts timian 2 ss brunt sukker 200 ml rødvin (valgfritt) 1 boks hakkede tomater 2 storfebuljongterninger 450g gulrøtter i skiver på diagonalen 450g poteter i skiver på diagonalen Et brød til servering FREMGANGSMÅTE Ha over kjøttet med salt, pepper og mel til det er godt dekket.
Varm oljen i en middels stor gryte med lokk til den er sur.
Brun biffterningene i oljen og sett til side. Tilsett løk, hvitløk, klype salt, timian og sukker i kjelen.
Kok over svak varme i 5 minutter. Hell halvparten av rødvinen i kjelen,
deglaser for å løsne eventuelle fastsittende biffbiter fra bunnen. Tilsett resten av vinen, boks med tomater og buljongterninger.
Kok opp, bland deretter inn biff, gulrøtter og poteter. La det koke i 20 minutter med lokk på.
Slå av gassen eller strømmen, overfør deretter gryten med lokk til Wonderbag og la den stå i 3 timer. Server med varmt, sprø brød.

Lykke til!
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.