Kombucha startkultur, Cultures for Health

kr 249,00
Utsolgt

Brygg deilig hjemmelaget kombucha ved hjelp av dette starkultursettet. Kombucha er en frisk og god drikk du enkelt kan lage selv ved hjelp av en fermenteringsprosess. Etter noen få uker kan du ha den ferdige kombuchaen på flasker slik at det kan utvikle seg kullsyre. Du kan også tilsette frukt, bær eller krydder som gir drikken en spennende smak og delikate farger.

Detaljer

Du trenger også: økologisk rårørsukker eller rapadurasukker, økologisk svart eller roiboos te og hvitvinsedikk. Flere bruker beeswax eller pickl-it til å dekke over glasset du fermenterer kombucha teen i.

Hver pakke inneholder en dehydrert startkultur av kombucha (SCOBY) og 25 ph strips
Fermenter i romtemperatur 20-30°C.
Den første batchen må fermentere i 30 dager for å aktivere kulturen. Neste batch kan fermenteres i 7-30 dager
Denne kulturen trenger økologisk rårørssukker eller rapadurasukker, svart te og hvitvinsedikk.
Startkulturen vil etterhvert formere seg og få kombuchababy.
Ved riktig bruk vil du kunne bruke denne kulturen så lenge du vil til å lage hjemmelaget kombucha
Instruksjon for å lage kombucha får du her

Slik aktiverer du scobyen
Lag søt te
bland 4-6 dl kokende vann med 0,5 dl sukker. Rør til sukkeret løser seg opp
Tilsett 1 ½ teskje løs svart te eller 2 teposer. Trekk i 10 minutter
Fjern teposene eller løsteen. Avkjøl teen til mellom 20-30°C.

Tilsett SCOBY og eddik
Tilsett 1 dl eddik til den avkjølte teen
Tilsett en dehydrert SCOBY til blandingen
Fukt et klede med eddik, og fest kledet til glasset med en gummistrikk
Fermenter kombuchaen
La glasset med kombuchastarteren og eddik stå uforstyrret og fermentere på en varmt sted (20-30°C), uten direkte sollys. Ca 30 dager. Fukt kledet med eddik hver dag ved å spraye eller dryppe eddik. Dette forebygger feil bakterievekst.
Gå videre til å lage kombucha når du har aktivert din første SCOBY. Se neste steg.

Informasjon om kombuchakulturen:
En startkultur av kombucha er en symbiotisk kultur av gjær og bakterier og blir derfor kalt SCOBY (symbiotic culture of bacterias and yeast). Når denne startkulturen blir blandet med søt te vil den begynne å fermentere/gjære. Etter at den har fermentert i 7-30 dager vil den søte teen smake syrlig og inneholde litt kullsyre som dannes under fermenteringen.

Transport og lagring:
Startkulturen kommer tørket og må rehydreres og aktiveres før bruk.
For best resultat bør kombuchakulturen lagres i kjøleskap
Vi anbefaler ikke å lagre kulturen i fryser.

Innhold og allergener:
Kan inneholde spor av soya eller melk
Inneholder ikke GMO-ingredienser
Glutefri
Vegansk

Din epost

Skriv din egen omtale

Hvordan vurderer du dette produktet?

  • Pris

  • Verdi

  • Kvalitet

×

Here comes ajax response.title

Here comes ajax response.message