Bulgarian yoghurt startkultur, Cultures for Health

Vanlig pris: kr 249,00

Tilbud: kr 199,00

På lager

Den bulgarske yoghurtstarteren gir den mest kremete yoghurten av alle yoghurtkulturene vi selger. Startkulturen er perfekt til å lage deilig hjemmelaget bulgarsk yoghurt i løpet av 20 timer. Denne yoghurtkulturen gir deg en mild, fyldig og tykk yoghurt og ganske lik på smak og konsistens som norsk yoghurt fra butikken.

Detaljer

Bulgarsk yoghurt blir mild og kremete vil den passe perfekt til dipp, dressinger og smoothies.

Denne yoghurtkulturen kan du bruke igjen og igjen så lenge du er flittig til å lage yoghurt og er nøye med hygienen.


Til denne yoghurtkulturen trenger du en Wonderbag eller en annen yoghurtmaskin slik at temperaturen holder seg stabil på 40°C.


Hver pakke bulgarsk yoghurtstarter inneholder 2 poser med startkultur
Bruk en pakke til å lage hjemmelaget yoghurt og lagre den andre i fryseren som reserve.
Yoghurten må syrne ved 40°C, så du bør bruke Wonderbag eller en annen yoghurtmaskin for å få godt resultat
Denne yoghurtkulturen kan brukes til både for pasteurisert og upasteurisert helmelk i tillegg kan denne også brukes til vegansk melk
Unngå ultrapasteurisert og langtidsholdbar melk.
Flergangsbruk: Tar du godt vare på denne yoghurtkulturen kan du bruke den samme bakteriekulturen til å lage hjemmelaget yoghurt så lenge du vil.
Instruksjoner for å aktivere og lage hjemmelaget yoghurt med bulgarsk yoghurtkultur finner du her


Slik lager du hjemmelaget yoghurt bulgarsk type:


1. Varm opp 1 liter melk til 80°C og kjøl deretter melken ned til 40°C

2. Deretter tilsetter du en pakke med bulgarsk yoghurtkultur, rører godt rundt og heller i glass. eller beholderen du skal syrne yoghurten i. Bruker du wonderbag kan du gjerne syrne yoghurten i gryten

3. Sett lokk på beholderen eller gryten. Plasser lunt i Wonderbagen slik at melken holder en lun temperatur. Bruker du en elektrisk yoghurtmaskin må du sette temperaturen til 40°C. La melken med yoghurtkultur stå i 5-12 timer, gjerne over natten.

4. Etter fem timer kan du sjekke om yoghurten har tyknet ved å tilte forsiktig på beholderen. Du kan sjekke den ca hver time. Bruker du wonderbag anbefaler vi å la den stå hele 12 timer eller over natten uten å sjekke den.

5. Når yoghurten har tyknet, eller etter 12 timer, lar du yoghurten kjøle seg ned på kjøkkenbenken i 2 timer.

6. Sett deretter yoghurten i kjøleskap i minst 6 timer slik at den kan tykne enda mer. Du kan spise yoghurten når du vil, men i kjøleskap setter den seg litt raskere.

7. Ta vare på minst 3 spiseskjeer (i kjøleskap) av hver ferdiglagde yoghurt slik at du kan syrne mer yoghurt senere.


TIPS: For å opprettholde en sunn og sterk bakteriekultur anbefaler vi at du lager ny porsjon med yoghurt så ofte som mulig, minst en gang i uken. Bruk alltid den ferskeste og sterkesete yoghurten som starter til den neste yoghurtporsonen.

Din epost

Skriv din egen omtale

Hvordan vurderer du dette produktet?

  • Pris

  • Verdi

  • Kvalitet

×

Here comes ajax response.title

Here comes ajax response.message