Kombucha startkultur Gry Hammer

kr 299,00
På lager

Lag din egen kombucha med startkultur fra Gry Hammer

Detaljer

Kombucha er en nydelig fermentert drikke. Under fermenteringsprosessen danner denne drikken en syrlig og god smak. Du kan etterfermentere med ulike smaker, bringebær, blåbære, lime og mynte, eller drikke den som den er.

Med kombucha startkultur fra Gry Hammer er det enkelt å komme i gang.

Du kan lage nydelig fermentert drikke eller bruk det i hjemmelaget smågodt for en syrlig og god smak.

Startkulturen kommer tørket og vi anbefaler at den rehydreres og aktiveres før bruk.


Slik aktiverer du scobyen:
Lag søt te
Bland 4-6 dl kokende vann med 0,5 dl sukker. Rør til sukkeret løser seg opp
Tilsett 1 ½ teskje løs svart te eller 2 teposer. Trekk i 10 minutter
Fjern teposene eller løsteen. Avkjøl teen til mellom 20-30°C.

Tilsett SCOBY og eddik
Tilsett 1 dl eddik til den avkjølte teen
Tilsett en dehydrert SCOBY til blandingen
Fukt et klede med eddik, og fest kledet til glasset med en gummistrikk
Fermenter kombuchaen
La glasset med kombuchastarteren og eddik stå uforstyrret og fermentere på en varmt sted (20-30°C), uten direkte sollys. Ca 30 dager. Fukt kledet med eddik hver dag ved å spraye eller dryppe eddik. Dette forebygger feil bakterievekst.



Din epost

Skriv din egen omtale

Hvordan vurderer du dette produktet?

  • Pris

  • Verdi

  • Kvalitet

×

Here comes ajax response.title

Here comes ajax response.message