Rosmarin- og Oliven Lammegryte

Rosmarin- og Oliven Lammegryte

Forberedelsestid: 10 minutter

Koketid: 20 minutter

Wonderbag-tid: ca. 6 timer

Serverer: 4

INGREDIENSER

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 brun løk, veldig tynne skiver
  • 6 hvitløksfedd, grovt hakket
  • 500 g lammelår eller -skulder, godt trimmet og terninger
  • 250 ml tørr hvitvin
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 teskje sukker
  • 100 g svarte oliven, uten stein
  • 25 g rosmarin, blader plukket og grovt hakket
  • Salt og pepper
  • Mosede poteter og/eller grønnsaker, til servering

FREMGANGSMÅTE:

  1. Myk raskt opp løken og hvitløken i en stor gryte til de er brunet på alle sider. Dette bør ta rundt 2 minutter. Tilsett lammet og brun i ytterligere 2–3 minutter. Krydre godt med salt og pepper.

  1. Tilsett alle de gjenværende ingrediensene, dekk til og bring til kok.

  1. Ta gryten av varmen og la gryten koke i Wonderbag i omtrent 6 timer til lammet er veldig mørt. Det skal falle fra hverandre. Smak til og juster krydderet om nødvendig.

  1. Server med mosede poteter og/eller grønnsaker.

                                                      Lykke til! 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.