
Rosmarin- og Oliven Lammegryte
Share
Forberedelsestid: 10 minutter
Koketid: 20 minutter
Wonderbag-tid: ca. 6 timer
Serverer: 4
INGREDIENSER
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 brun løk, veldig tynne skiver
- 6 hvitløksfedd, grovt hakket
- 500 g lammelår eller -skulder, godt trimmet og terninger
- 250 ml tørr hvitvin
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1 teskje sukker
- 100 g svarte oliven, uten stein
- 25 g rosmarin, blader plukket og grovt hakket
- Salt og pepper
- Mosede poteter og/eller grønnsaker, til servering
FREMGANGSMÅTE:
- Myk raskt opp løken og hvitløken i en stor gryte til de er brunet på alle sider. Dette bør ta rundt 2 minutter. Tilsett lammet og brun i ytterligere 2–3 minutter. Krydre godt med salt og pepper.
- Tilsett alle de gjenværende ingrediensene, dekk til og bring til kok.
- Ta gryten av varmen og la gryten koke i Wonderbag i omtrent 6 timer til lammet er veldig mørt. Det skal falle fra hverandre. Smak til og juster krydderet om nødvendig.
- Server med mosede poteter og/eller grønnsaker.
Lykke til!