
Kalkun med rotgrønnsaker i Wonderbag
Share
Forberedelsestid: 20 minutter
Komfyrtid: 45 minutter
Wonderbag-tid: 4 timer
Serverer 4 til 6 personer
Ingredienser
1/2 stor løk, skåret i tynne skiver
3 gulrøtter, trimmet og skåret i skiver på diagonalen
2 selleristilker, trimmet og kuttet i tredjedeler
400 ml kyllingbuljong
1,5 kg kalkunkrone
4 hvitløksfedd, skrelt
1 sitron, delt i kvarte
Rub-ingredienser
2 ts salt
1/4 ts sort pepper
1/4 ts kvernet hvit pepper
1 ts paprika
1 ts tørket timian
Saus ingredienser
3 ss smør
3 ss vanlig mel
1/2 ts tørket timian
Fremgangsmåte:
Tilsett løk, gulrøtter, selleri og buljong i en panne med lokk.
Kok på lav varme i 10 minutter.
Kombiner alle rub-ingrediensene i en liten bolle.
Tørk kalkunkronen med tørkepapir.
Gni først hvitløksfedd over hele kalkunskinnet, og belegg deretter med rub-blandingen.
Tilsett hvitløksfeddene og sitronen til selleri og gulrøtter, og legg deretter kalkunen på toppen.
Kok på lav varme, med lokket på, i 30 minutter på komfyren.
Slå av varmen når buljongen koker.
Overfør gryten til Wonderbag og la den stå i 4 timer.
Kalkunen tilberedes når den indre temperaturen når 165 F/75 C og når saften renner klar fra den tykkeste delen av kjøttet.
Fjern kalkunkronen og legg i en ildfast form eller ildfast form.
Sett inn i ovnen og sprø skinnet i ca. 3 til 4 minutter, følg nøye med for å unngå brenning.
Lag sausen
Sil buljongen fra pannen og sett til side.
Tilsett 3 ss smør i en kjele og smelt. Rør inn 1 ss mel og surr til du har en lysebrun, sandaktig pasta.
Tilsett den silte buljongen sakte, rør hele tiden, til du har en tyknet saus.
Tilsett tørket timian og salt og pepper etter smak.
Server med kalkun og grønnsaker.
Lykke til!