Forberedelsestid: 10 minutter
Komfyrtid: 15 minutter
Wonderbag Tid: 1-2 timer
Serverer: 4-6 personer
Ingredienser
3 ss vegetabilsk olje
1 hvit løk, finhakket
6 hvitløksfedd, knust
1 grønn chili frøfri og hakket
1 stykke ingefær på størrelse med tommelen, finrevet
2 ss mildt, middels eller varmt karripulver
3 paprika (blanding av rød, grønn eller gul), finhakket
5-6 store gulrøtter, revet
2 ss tomatpuré
400 g boks hakkede tomater
400 g boks bakte bønner i tomatsaus
2 ts piri-piri krydderblanding
2 timiankvister, kun blader
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en gryte med lokk på middels varme. Tilsett løken og stek til den blir myk og begynner å karamellisere.
- Rør inn hvitløk, chili og halvparten av ingefæren. Kok i 1-2 minutter, tilsett deretter karripulveret og rør til en karripasta. Hvis blandingen begynner å feste seg til bunnen av pannen, tilsett en skvett vann for å unngå brenning.
- Tilsett den hakkede paprikaen og stek i ytterligere 2 minutter. Rør deretter gjennom de revne gulrøttene, og sørg for at de er godt belagt med karripastaen. Rør inn puré, tomater, piri-piri krydder og timian.
- Tilsett de bakte bønnene og fyll deretter den tomme boksen med vann halvveis. Hell det vannet i retten og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke i minst 10 minutter til blandingen har tyknet.
- Plasser den forseglede gryteretten på et klede eller matte i Wonderbag og stek i 1-2 timer.
- Rør inn den resterende ingefæren og smak til. Dryss til slutt over koriander og server varm eller kald med ris.